St. MARTIN parish aan Verenigde-de-large

SCHEMA VAN DE MASSA
[Zondag en weekdagen]
- buiten het vakantieseizoen .
Dimanche 9: 00 am (Chapel St-Corneille duizend)
10: 15 am (kerk)
11: 30 am (Kerk van Marseille)
Maandag 19: 00 uur (kerk)
Dinsdag 9: 00 am (kerk)
Donderdag 9: 00 am (Chapel St-Corneille duizend)

Vrijdag 9: 00 am (Kerk bij Hamme-duizend) *
massa met de nabijgelegen parochie gevolgd door aanbidding van het Heilig Sacrament

Jaar heeft PASTORALE :
Oktober 2018 - oktober 2019
Alle DISSIPLES in de MISSION
- AUDACITY van een conversie .

Curé de la paroisse:

pierrederoubaix@hotmail.com
LONGRÉ Mia
NATIVE Pascal

* Nieuws uit het leven van de kerk in België en elders:

(om te lezen - Klik op de naam)

src=_media/img/thumb/pobrane-3.png
src=_media/img/thumb/pobrane-1-2.pngsrc=_media/img/thumb/la-vie.png
src=_media/img/thumb/pobrane-2-2.png

* Live-uitzendingen:
(om te kijken of luisteren - Klik op de naam)

src=_media/img/thumb/126x71-kto-23344.png DieuTV

src=_media/img/small/c175-5.pngsrc=_media/img/small/c175-1.pngsrc=_media/img/small/c175-4.png src=_media/img/small/c175.png src=_media/img/small/c175-6.png < src=_media/img/small/c175-2.png

* Christelijke muziek online:
(Luister - klikt u op de naam)
src=_media/img/small/logo-twr360-1.png   src=_media/img/small/images.pngsrc=_media/img/small/c175-3.png
<>

1700-VERJAARDAG
DE geboorte van ST Martin
316 - 2016

SAINT-MARTIN (316-397) is uit de teksten van Sulpice Sévère, tijdgenoot van St. Martin de biograaf, evenals die van andere historici, zoals Gregorius van Tours, weten wij een deel van zijn leven.

Wereldreiziger zijn hele leven, deze Europese vóór tijd werd geboren in 316 in Pannonia, de huidige Hongarije heidense ouders.

Hoog in Pavia, Italië, waar zijn vader in het leger was, hij werd opgeroepen voor het Romeinse leger op vijftien. In 337, gestationeerd in Amiens, Frankrijk, deelde hij de helft van zijn mantel te geven aan een slechte persoon sterven van de kou. Het was de openbaring van het geloof en tot het christendom bekeerd. In 356 verliet hij het leger in Worms, Duitsland.

Vervolgens ging hij dienst van St. Hilary, bisschop van Poitiers, Frankrijk, die hem gevormd. Zijn ouders vinden in Pannonia, bekeerde hij zijn moeder. Na een verblijf in Milaan, Italië, vertrok hij hun toevlucht nemen tot op de, aan de Ligurische kust van het eiland Gallinaria. Daarna keerde hij terug naar Frankrijk om het bereiken van St. Hilaire. Geïnstalleerd als kluizenaar in de buurt van Poitiers, richtte hij de abdij van Ligugé, het eerste klooster van het westen.
Ontvoerd door de Tourangeaux die hun bisschop op 4 juli 371, hij stichtte het klooster van Marmoutier in de buurt van Tours, en richtte de eerste landelijke kerken van Gallië, tijdens het oversteken van een deel van Europa (Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Spanje...).
Saint Martin stierf op 8 November 397 in Candes, en werd begraven op 11 November in Tours.
Zijn geheugen is vastgelegd in Europa 17 eeuwen. (http://www.saintmartindetours.eu/)

SAINT MARTIN: menselijke Basiliek SAINT-MARTIN in TOURS

Centrum van de culturele Europese ST-Martinus van TOURS